Over Mijzelf

Ooit ben ik es begonnen met Schoonheidsverzorging, hand- en nagelverzorging, gewoon omdat ik dat leuk vond.

Daarna heb ik een tijd in de verpleging gewerkt omdat ik graag nog meer wilde leren en omdat ik graag in het ziekenhuis wilde werken. Ik heb veel ervaring opgedaan op de verschillende afdelingen van het algemeen ziekenhuis, later ook in de thuiszorg. Anatomie en fysiologie hebben mij altijd zeer geïnteresseerd.

Verder ben ik aantal dagen per week werkzaam als apothekersassistente in het ziekenhuis. Een tijdje er tussenuit geweest maar nu een combi baan en bedrijf. Mijn kennis van geneesmiddelen en ziektebeelden komen mij heel goed van pas in mijn eigen praktijk.

Juli 2011 heb ik het diploma pedicure gehaald en juli 2012 heb ik mijn bewijs van bekwaamheid voor het behandelen van de diabetesvoet en de overige risicovoet gehaald, onderdeel van het diploma medisch pedicure. Zomer 2013 heb ik het onderdeel specialistische technieken gehaald. En als laatste het onderdeel ondernemersvaardigheden gehaald, sindsdien mag ik mezelf dus Medisch Pedicure noemen.

In 2016 weer zin om wat bij te leren, ik heb toen een opleiding voor voetreflexmassage gevolgd bij MSP in Leiden. Dit is echt een perfecte aanvulling op wat ik al doe en mijn klanten hebben hier veel plezier van.

Door het drukke bestaan dat ik op dit moment leid met mijn werk, mijn bedrijf en gezin weet ik als geen ander dat ontspanning en aandacht voor je lijf en ziel erg belangrijk zijn.
Daarom adviseer ik iedereen die dit leest en dit een beetje herkent eens tijd vrij te maken om een keer naar de pedicure en/of voetreflexmasseur te gaan, je zult merken dat je er heerlijk van opknapt.

Voor mensen met reuma of diabetes is het bovendien belangrijk om goed voor de voeten te zorgen, dit is echt geen overbodige luxe maar echt noodzakelijk om problemen te voorkomen en/of op tijd te herkennen.

Op een dag werd ik gebeld door een instelling die mensen met een verstandelijke beperking in het dagelijks leven begeleiden op woongroepen. Hier ben ik mee gaan werken, eerst 1 en er volgde er als snel meer. Een heerlijke doelgroep om mee te werken, vind ik. Het vraagt weer een heel andere benadering en ik vind het fantastisch dat ik wat voor deze mensen kan betekenen.
Op dit moment is dit eigenlijk een grote doelgroep van mij geworden.

Omdat ik zelf regelmatig hardloop en regelmatig in de sportschool te vinden ben hebben sporters ook zeker mijn interesse.

Het begeleiden van sporters is “hetzelfde maar toch anders” . Flexibiliteit, out of the box denken, creativiteit en durven zijn belangrijke ingrediënten in de behandeling, dit zie ik juist als een uitdaging.

Juist voor sporters is het heerlijk om je voeten eens onder handen te laten nemen. Sporters hebben vaak last van stootnagels, ingroeiende nagels, blaren etc. Blijf er niet mee doorlopen maar ga er lekker mee naar de pedicure.